zondag 18 augustus 2013

Vakantiegroen

Ah, vakantie. Periode van ontspanning en genot. En van groei, zowel persoonlijk als in den hof.

Voor we vertrokken konden we ons verheugen over onze aardappeloogst. Geplant in een zwarte zak, zoals Wim (uit de Moestuin van ....) ons voordeed. 6 mini bio-aardappelen werden na weken koesteren zowaar... 6 bio-aardappelen. Alle begin is moeilijk. Maar 't plezier was groot.


Wij zijn nog niet zo gevorderd als sommige echte boerenvrouwen. En dus vertrokken we -na de laatste levieten gelezen te hebben aan de buren- zonder probleem op vakantie. Met een gerust hart. Ze mochten oogsten naar hartenlust en moesten water geven bij aanhoudende droogte. Toen we terug thuiskwamen, vonden we de tuin in een zekere staat van chaos. Er was water gegeven, want alles stond ge-wel-dig schoon. Een beetje té zelfs. 
Gelukkig was het enkele uren droog vandaag en kon ik me bezighouden met den opkuis. Een echte voor en na! Het is u misschien niet duidelijk, maar voor mij is het 't verschil groot. Er is terug enig overzicht en structuur. De tomaten hangen weer op hun plaats, de winde is verjaagd, het ijskruid kort gewiekt.


De oogst was.... eerder beperkt. Enkele joekels van wortels, een koolrabi en wat rijpe tomaatjes. 


De kinderafdeling is tijdens onze afwezigheid ook wat in volume toegenomen. Pompoen tot bij de buren en komkommers voor heel de straat.


Zolang het groeit is het zomer denk ik dan! Tijd voor een fris glas rosé... dat steekt zo lekker af tegen al dat groen!

Geen opmerkingen: