woensdag 31 december 2014

Van het cadeautje dat ik stiekem niet wil afgeven....

11 december 2013 redde Barbie de wereld heel even in mijn gedachten. Ondertussen ben ik een jaar verder en zijn er eerlijk gezegd nog niet veel grote 'no-waste' stappen vooruit gezet in dit huishouden. Er is vooral veel minder geblogd merk ik. Tijd om deze twee aandachtspunten samen te brengen in een afvalvrije blogpost!

Keukenrol anno 2015!

31 december vandaag. Vanavond feest. Met vrienden. Heerlijk vooruitzicht. Naast eten, drinken en zoenen zullen we ook cadeautjes aan elkaar geven. Mijn pakjesslachtoffer houdt zich nogal bezig menens met afvalarme alternatieven zoeken voor dagelijkse dingen. Ze doet dat geweldig goed. Ze legt het ook goed uit op haar eigen blog. Inspiratie en eerlijke bevindingen troef!

Het lijkt me logisch dat ik meega in haar verhaal en mijn steentje bijdraag. Een Pinterestje dat al lang stond te wachten voor mezelf, werd een geschenk voor haar en haar kroost. Met plezier gemaakt. Zoveel plezier dat ik het niet meer wil afgeven. 't Is zo mooi en super praktisch... Zeker dat er snel een tweede versie zal volgen voor mezelf!

Pinterest gaf me zoals gezegd het idee. Tilda stofjes die ik ooit kocht werden de basis. Een patroon is er niet echt. De Kamsnaps kocht ik bij Bobby Sewing in Mortsel.

Re-Usable Kichen Towels aka herbruikbaar keukenpapier

 
De rol werd op een oude pureestamper van mijn schoonoma zaliger gedraaid. Ideaal!Ik las ergens op een 'how-to' blog dat het beter was om de hoekjes extra te verstevigen. 
Zo gezegd, zo gedaan.

Keukenrol anno 2015!
Geen opmerkingen: