zondag 14 april 2013

Ecokriebels

De zon is er, de zon is er!!! Ein-de-lijk. En ik ben zeker dat u het met me eens bent. En 't strafste van al is, dat ik, na ocharme 1 dag zalige zon, al bijna niet meer weet hoe zo'n winter er uitzag. Maar soit.... dat wil u vast niet horen.

Schoon weer dat geeft kriebels. Doe-kriebels. Dus, deden we wat. Het grote tuinplan werd uitgevoerd! Ik kribbelde een schetske op een papier en deed alsof ik wist waar ik mee bezig was. De man maakte op mijn vraag een bak van 1,80 bij 1,80 m en deed met andere woorden hetzelfde. Kwestie van elkaar na al die jaren nog te kunnen verbazen. Ik bestelde zorgvuldig zaad bij de Oh zo appetijtelijke zaak 'De Nieuwe Tuin' en kreeg de pakjes na één dag al in de bus. Er was dus geen houden meer aan en vandaag gingen de zaadjes (waarvan sommige nauwelijks met het blote oog zichtbaar) de grond in. Ik ben héél benieuwd wat daar allemaal gaat uitkomen. En, als daar iets uitkomt, dan neem ik mijn hoed af voor dat zaad en ga ik geweldig onder den indruk zijn.

Stap 1: Bekijk de site van de makkelijke moestuin en laat u inspireren.
Stap 2: Geef uw echtgenoot of uzelf de opdracht een bak te knutselen en doe daar grond in. Véél grond. Nog meer grond. En nog een beetje. Tot uw moestuingrondbudget op is en uw schoonvader ook geen grond meer heeft.
Stap 3: Bestel zaad, deel uw bak in vakken, zaai, doe er iets over tegen de katten en .... wacht.

We waren vaneigens moe na dat harde en kei ecologisch bezigzijn. Gelukkig werden we door de buren gevraagd voor den dessert. Ook kei-ecologisch....Den eerste vleesloze BBQ van 't jaar was meteen een succes.

Geen opmerkingen: