woensdag 17 april 2013

Kindertijd

"Er zijn geen kinderen meer madam!" Awel, ik zeg u dat dat niet klopt. Niet dat ik u moet overtuigen natuurlijk. U valt waarschijnlijk in een leeftijdscategorie die maar al te goed weet dat dat onzin is. Maar toch... ik wil het graag bewijzen.

Zitten kinderen al van 's ochtendsvroeg voor televisie? Neen.
Eens de bokes binnen zijn, spurten ze naar buiten en zoeken ze slakken. Dikke, kleine, naakten, babies, ... Die worden zorgvuldig bestudeerd en benoemd. En dan, worden de prijsbeesten ingezet voor grof geld. Slakkenrace anno 2013. Van 8u15 tot 8u25. Waardoor er nauwelijks nog tijd overblijft om de handen te wassen alvorens met de fiets naar school te gaan. Hm.
Spelen kinderen niet meer met de buren? Met poppen, pottekes en pannekes? Doen ze niet alsof kokeneteke? Vaneigens da! En zelfs geweldig opgemaakt voor de gelegenheid.


U ziet het zelf... niks veranderd in al die eeuwen als je het mij vraagt. Binnenkort ook weer meikevers aan een touwtje en opgeblazen kikkers? Aaah, de lente!

2 opmerkingen:

Chantal Verrecas zei

schattig, die slakken race - als ze kinderen de 'natuur' aanbiedt dan zijn ze enthousiast en hoeft de tv en de ipad (en wat nog meer) echt niet - je mag je er als ouder niet te vlug van af maken

Chantal Verrecas zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.