zondag 22 september 2013

Où j'étais reine...

Wij hadden dit weekend geen kinderen. Enfin, we hadden er wel, maar ze waren weg. Een schoner excuus om zelf uithuizig te zijn, bestaat niet.

We trokken naar de taalgrens. Waar men noch Nederlands, noch Frans praat. En als je écht rijk bent, komt daar nog een kletske Engels bij. Daar waar de bossen belachelijk groen zijn. De kunst precies goedkoop is en de huizen volgens mij bewoond worden door personages uit Hitchcockfilms. De brusselse rand... place to be!

Op het verlanglijstje van deze weekendkoningin:
- een fijne plek om te logeren.
- een museumpje.
- lekker eten.
- een sauna bezoek.
- een brocantemarkt.
- het vinden van een geo-cache.

Missie volbracht? 100% de koning te rijk.
Een fijne plek om te logeren
La Cabane. Zo schattig! Wat gewone stervelingen een tuinhuisje noemen, noemt een beetje zakenvrouw 'Le refuge du Pêcheur'. En omdat ik nooit zo'n schoon foto's kan trekken geef ik jullie gewoon de link. Als je eens verdwaalt ginder, bel dan Cécile!


Een museumpje
In La Hulpe ligt, goed verscholen, het kasteel van ... La Hulpe. En in dat kasteel huist het Folon-museum. Proper. Gezellig. Sympathiek. Aanrader. En gratis voor bezoekers met leerkrachtenkaart. Zwaar fan!Een sauna bezoek
Na het museum en een wandeling door het park, hadden we wat warmte en luxe verdiend. Een spa-resort bracht soelaas. We sukkelden tussen wat anciens in een Afrikaanse opgietsessie en probeerde ons de rest van de namiddag waardig te gedragen (lees 'niet struikelen', 'geen ruimtes binnengaan waar je niet van weet wat er gebeurt', 'elegant stappen met gehuurde teenslippers', ...). Foto's nemen is daar niet toegelaten!

Lekker eten
Lekker eten is een must. Je moet toch eten, dus kan het beter lekker zijn. Er werd ons aangeraden naar Victorine te gaan. Alwaar ze, volgens KnackWeekend, heerlijke paling hebben. En waar de hoogblonde gastvrouw al zeker 70 jaar in de zaal staat en het menu nog spijskaart heet. Maar, waar je duidelijk beter even reserveert. Het werd Chinees bij Yim.


Een brocantemarkt
In Waterloo is het blijkbaar elke zondag mega-rommelmarkt. Ontdekking van ... wel, sinds lang! Veel, veel, heel veel rommel. Schone rommel! De tijd was beperkt, dus zijn we gedwongen binnenkort opnieuw het 'slachtoffer van Waterloo' te worden.

Het vinden van een geo-cache
't Is bijna een running gag. Ik die overal coördinaten van caches mee naartoe sleep, en de cache die nooit in 't programma past. Volgens mij reden of liepen we er dit weekend 25 keer over. Maar 't zal nog lang duren voor ik dat zal weten. N 50° 46.133 E 004° 28.733 is nog steeds een mysterie voor me.

Kleine ode om af te sluiten
En omdat ik ook zwaar fan ban van J. Brell, speelde ze dat speciaal voor mij op de terugweg op Studio Brussel. De Nederlandse versie van een ijzersterke Franstalige song.  Perfecte synthese van het weekend medunkt! Zakdoeken in de aanslag? Komtie!
"Moi je t'offrirai des perles de pluie

Venues de pays où il ne pleut pas
Je creuserai la terre jusqu'après ma mort
Pour couvrir ton corps d'or et de lumière
Je ferai un domaine où l'amour sera roi
Où l'amour sera loi
Où tu seras reine"

Geen opmerkingen: