maandag 7 januari 2013

Cadeaus

Afgelopen pakjesperiode gaf ik (bijna uitsluitend) zelfgemaakte cadeautjes.

Mijn broer kreeg een snorrensjaal én een snorrenpin (die ruilde ik voor een sjaal met haar). Hij en zijn lief kregen ook poppen naar analogie van deze. Het werden twee mooie poppen die op hen leken, met andere woorden een extra lange en een extra dikke (niet dat mijn schoonzus dik is, maar ze is wel zwanger). Een beetje voorbarig kregen ze ook nog een derde, klein babypopje. Zo lief, al zeg ik het zelf.


Ze kregen ook een schort, met flock spatel. Zo tof, die flocktoestand! Ik maakte het model zodat het lint doorschuift onder de oksels. Op die manier kunnen ze de schort aanpassen in hoogte/lengte.


Ook de nichtjes kregen poppen. Maar ik heb er maar één op foto... de andere moest té snel gaan spelen.


Hun mama, mijn andere schoonzus, kreeg een wintertas. In wol, gevoerd en met rits. En parels om de boel 'op te leuken'. Ook mijn vriendinnen kregen een sjakosj. Zonder rits, wegens tijdsgebrek én pakjesmaakstress. Daar moeten we iets op vinden tegen volgend jaar. Het éne exemplaar kreeg een rockabilly look, de andere een iets bravere mét plaats voor de gazet. Het patroon is een beetje een mengeling van verschillende patronen die ik online vond. Mijn man kreeg een gestempeld bonnetje voor een uitje met mezelf. Ik hoop dat hij daar na 21 jaar 'wij' nog steeds blij mee is.

Voor mijn mama maakte ik naar jaarlijkse traditie een stoefboekagenda via deze mensen. Véél plaats voor foto's van ons en voldoende plaats om al haar afspraken in te schrijven. 

Mijn papa kreeg sokken. Niet zelfgemaakt, enkel zelfgekocht. Ik wil die mens niet aandoen dat hij met zelfgemaakte kousen van mij moet rondlopen. Aauw.  

Mijn kinderen kregen zoveel van andere mensen dat ik me inhield. Het viel zelfs niet op. Och, die krijgen elke dag warmte, liefde en genegenheid. En als ze braaf zijn ook een kast vol gewassen kleren, fruit en groenten. Wat wil je nu nog meer? 

Voor eenieder een schitterend jaar gewenst. Laat u maar eens goed gaan in 2013!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

nog steeds heel blij met de tas! fijn fijn fijn

Barbara zei

Ooooooh, wordt A. papa?
Dat wist ik helemaal nog niet!
Zo leuk, proficiat voor hem en R.!

Ik vind anders wel dat ze sprekend op hun poppenevenbeeld lijken. Mooi gedaan, Ellen!

En trouwens, nog eens bedankt voor de snorrensjaal voor mijn broer. Ik zag van't weekend dat hij die ook écht wel aandoet. Tof hé!

xxx