maandag 4 maart 2013

Fanmail

Wie hier een beetje volgt weet dat mijn jongste niet veel chance had vorige week.... Naast haar tanden die de voorbije maanden stelselmatig uitvielen en gaten in haar mond achterlaten, viel ze ook een gemeen gat in haar hoofd. Alles groeit ondertussen zoals voorzien weer aan elkaar. En wat nog beter is.... ze kreeg zelfs fanmail!Verder doen we nog altijd flink mee met dagen zonder vlees. Niet enkel wijzelf, maar ook diegene die uit onze pot mee-eten, hangen er aan voor de moeite*. 

Donderdag verjaarde bijvoorbeeld mijn allerliefste vriendin. Die met 48 uur in een dag en altijd liefde extra voor wie het nodig heeft. Op haar grote dag verraste ik haar 's avonds met cateringservice. Een klapkratje vol met sjampieter (waar we graag een glaasje van meedronken), drie quiches en dessert. 
De receptjes waren zoals altijd uit de losse pols, maar bleken na evaluatie het onthouden waard.

Quiche 1: aubergines (voor de gelegenheid in lange repen - feestslingers?- gesneden) overstrooid met zout en weer afgedept, gebakken met voldoende look in olijfolie.   
geitenkaas bovenop
pijnboompitten geroosterd
standaardmix: 3 ei - yoghurt, plattekaas, room, kruiderij

Quiche 2: fetakaas, walnoten, spinazie
standaardmix

Quiche 3:  tomaat, mozarella, basilicum
standaardmix met als extraatje tomatenconcentraat


Het dessert was een eenvoudige appel-peer crumble met bovenop nog wat geroosterde amandeltjes en framboosjes. Dat mag eigenlijk nog niet in dit seizoen, maar die vriendin, die is dat ZO waard!

En zo gingen we alweer een flexibel weekend in. Waarover later ongetwijfeld meer.* je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat die extra véél chance hebben! 

Geen opmerkingen: