zondag 17 februari 2013

Dagen met groenten 2

Dag twee ging vlotter dan dag 1. Op het menu iets wat wij 'Oosters' noemen en een Oosterling waarschijnlijk eerder 'Westers'.

Dag 2: Oostwesters

op voorhand
lekkere rijst koken (zonder zout)
een wortel die je eerst in diagonale plakken snijdt en halfgaar stoomt (anders wacht je uuuuuren tot ze gaar zijn)
stukjes (plakjes van 1cm in vier) tempé gemarineerd in sojasaus

daarna in de wok
goed wat olie (mengeling van sesam-olijf-gewone olie)
de tempéblokjes (beetje uitgelekt) goed aanbakken/frituren
goed wat sesamzaadjes erbij
fijngesneden savooikool
de gestoomde wortelschijfjes
blikje kekererwten (uitgelekt en afgespoeld)
geweekte Wakamé (zeewier aka zwier) in stukjes*
gehakte cashewnoten
rijst er onder roeren
de rest van de sojasaus (marinade) met wat water over alles heen gieten
roeren en nog even laten garen en smaakmengen

serveren met restje van dag 1 (dat gepimpt werd met een kwak pitasaus)

*Wakamé is dus zeewier. Een zeegroente. Zo romantisch Oosters vind ik.... en de kinderen vinden het 'cool' (zie wat ik durf hé).

En zo wordt het gesorteerd. Romantisch hé? Ik zei het toch!



Geen opmerkingen: