vrijdag 7 december 2012

Kerstkool

De halve rode kool moest dringend op. Ik wende met dus tot het Universele net, op zoek naar een geschikt recept. De 30 kg appels 'van den boer' die in mijn garage staan, leken me een perfecte aanvulling dus ik zag geen graten in het verhaal. Tot bleek dat bij 9 van de 10 rode kool recepten op een of ander moment steevast het woord 'worst' stond. Het is donderdag. Dus geen vlees. We moeten sterk zijn.

De site van EVA, enkel vegetarisch. Wel recepten, maar nooit een maaltijd eigenlijk.
De blog van Dorien, veel lekkers, maar wederom, geen totaalpakketje.

Ik besloot de appels niet bij de kool te doen, maar ze te bakken als burgers. Klokhuis er uit dus en de dikke schijven appel wentelde ik in paneermeel met kaneel. Daarnaast kwamen aardappeltjes en de kool van Dorien, die me met haar pitten, rozijnen en feta wel exotisch genoeg leek om mijn eters te verwennen.

U hebt misschien gelezen dat gisteren de Goedheiligman een keukenmachine bracht. Geen dag te vroeg, want zo kon ik die kool in een mum van tijd verhakselen. Dacht ik. Dat installeren van de machine duurde allemaal véél langer dan gepland en we eindigden uiteindelijk met, euhm, koolmoes of 't scheelde niet veel. Blijven lachen en doordoen is de boodschap. Ik heb hier in dees keuken nog niet veel écht weten mislukken....

Goed, ik moet u niet vertellen dat het geen feest was gisterenavond. Echt niet. Het is mislukt. Big time.

Maar de kool was alvast in kerststemming! Twee schone sterren openbaarden zich aan mij al ware het Universum zelf ermee gemoeid.


Lieve Universum, kan je er volgende keer voor zorgen dat het gewoon lekker is? Danku!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

't Zal u leren, meme en hare rolmops negeren......

boontjes.be zei

Els, ik vrees dat zelfs die niet geholpen zou hebben. Zeker niet in combi met de gebakken appelschijven.

Barbara zei

effe checken of het nu werkt

Barbara zei

"Je reactie is gepubliceerd" --> hoezé!

de Oontand zei

die ster, geweldig!