woensdag 5 december 2012

Feestmaaltijd


"Wat wil je eten voor je verjaardag Stans?" "Mergpijpjes!" Het kind wordt 8.

De beenhouwer beloofde 8 mergpijpjes tegen dinsdagmiddag. Die ging ik te voet halen (ah, ja, geen fiets of auto die me helpen kan met mijn 75° knie). Met de hond. Door de regen. Alles voor de kinderen!Ik vroeg me af hoe dat moest, mergpijpjes maken. Volgens de vorige generatie door bouillon te maken, volgens de beenhouwer door ze 20 minuten onder de grill te zetten. Ik speelde op zeker, ging voor plan A en maakte dus een grote pot heerlijke bouillon met véél groenten en de 8 stukken been.
Omdat we normaal in de week geen vlees meer eten, compenseerde  ik deze zonde met championnenrisotto uit 'Goed eten' (ik val in herhaling, ik weet het). Wat een héérlijke combi. Een waar feestmaal. Het kind was content!Natuurlijk was ik niet de hele dag bezig het met het op toastjes smeren van dierlijk restafval. Ik maakte op bestelling ook nog een babybundel. "Doe maar iets Oililyachtigs met véél roos!"....  En ziedaar het resultaat. Met grove beginnersfout, want de stof is ondersteboven geknipt. Dju dju dju.


Enfin, de baby zal warm liggen. En eigenlijk, die stof is perfect, vanuit babyperspectief. Alles voor de kinderen hé!

2 opmerkingen:

De Zuster Van zei

Naar het schijnt is dat zo lekker die mergpijpjes. Ik heb eens drie chef koks op televisie daar van zien smullen, lyrisch waren ze gewoon! Toch zegt het me helemaal niets.
Nu, je had me wel bijna overtuigd met het gebruik van het woord 'feestmaal', maar twee zinnen verder zie ik dan de woorden 'dierlijk restafval' verschijnen en dan denk ik; toch maar niet :)

Veel succes met je blog!

boontjes.be zei

Toch, het kost nauwelijks iets, dus misschien het proberen waard? En als je het mergpijpje echt niet lust, blijf je achter met een grote pot (h)eerlijke bouillon om véél smakelijke soep mee te maken.... Bedankt voor 't lezen!